Vip operator počeo je sa radom na Makedonskom tržištu

7,7 MKD ka svim mrežama 24 sata dnevno

Skoplje, 19. septembar 2007.- Vip operator, član mobilkom austria grupe, danas je započeo svoj rad na makedonskom tržištu, nudeći svojim prvim korisnicima najbolju pripaid tarifu, pod nazivom, "Jedna ali vredna" za 7,7 MKD (9,09 PDV uključen u cenu) ka svim mrežama 24 sata dnevno i prvu besplatnu SIM karticu na tržištu (korisnici plaćaju 200 MKD za SIM karticu ali dobijaju SIM karticu sa uključenih 200 MKD za pozive). Vip je počeo sa radom za samo 6 meseci posle dobijanja licence, što je u rekord u ovoj oblasti, jer je prosečno vreme potrebno za puštanje u rad mobilnog operatora u svetskim razmerama oko 11 meseci.

"Veoma sam ponosan što smo ispunili obećanja data građanima prilikom dolaska u Makedoniji. Ulažemo u ovu zemlju: 10 miliona evra za licencu i dodatnih 50 miliona evra u mrežu i usluge, Korisnički servis, u prodajno- distributivnu mrežu... Takođe, smo već zaposlili preko 120 stručnjaka iz Makedonije i indirektno kreirali nova radna mesta kod naših dobavljača. Osim toga, potpisali smo ugovore o saradnji sa više od 100 lokalnih kompanija. Svi ovi podaci zapravo svedoče da je Vip operator ozbiljan igrač na tržištu, koji sledi visoke standarde kvaliteta mobilkom austria grupe. Naša grupa posluje u 7 zemalja, zapošljava više od 6300 stručnjaka koji brinu o skoro 11 miliona korisnika - istakao je Boris Nemšić, predsednik Upravnog odbora Telekom Austria Group i predsednik Uprave mobilkom austria. Vipovi korisnici će odmah moći da koriste nacionalnu pokrivenost, a uživaće i u najpovoljnijoj pripaid ponudi u Republici Makedoniji."

"Vip je prava alternativa na ovom tržištu, zato što donosi jedinstvenu cenu, bez obzira na to kada i gde su nacionalni pozivi upućeni. Prema tome, ja sam siguran da će naši prvi korisnici iskoristiti priliku da nam se pridruže u promotivnom periodu do kraja oktobra, u kojem ćemo ispuniti sva njihova očekivanja. Iz istraživanja Merrill Lynch Wireless Matrix 4Q 2006 i Informa Telecoms & Media 2007, smo saznali da je prosečna cena razgovora po minutu u Makedoniji veoma visoka i da zato prosečni razgovori preko mobilnog telefona traju kratko. Takođe, makedonski građani su nam rekli da žele tarifu koja je jednostavna i koja je jeftinija u poređenju sa stvarnom cenom postojećih tarifnih modela, koji su veoma komplikovani, a prosečna cene, po minutu razgovora, iznosi 16,2 MKD. Zbog toga je naša ponuda odgovor na potrebe korisnika i verujemo da će im se svideti i da će obratiti pažnju na razliku na tržištu koju donismo jer više ništa neće biti isto kao ranije" - izjavio je Mladen Pejković, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip operator. Vip će takođe ponuditi sve dodatne proizvode i usluge: SMS, MMS, govorna pošta, notifikacija propuštenuh poziva, Vip mobilni portal, melodije i slike, halo melodije, chat&date... Predložena tarifa je dostupna na svim Vip prodajnim mestima.

"Imamo preko 2000 Vipovih prodajnih mesta i najmoderniji Korisnički servis koji će biti spreman da opsluži sve potrebe korisnika po najvišim standardima kvaliteta mobilkom austria grupe i biće dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini. Korisnici u Makedoniji treba samo da pozovu broj 077 1234, a naši operateri će biti srećni da im pomognu sa informacijama na makedonskom, albanskom i engleskom jeziku - zaključio je Mario Cvitković, direktor marketinga kompanije Vip opertor.
Nazad