Close
Close modal
Close
Shopping cart
Započni kupovinu

mobilkom austria novi mobilni operater

Licenca za trećeg operatora 320 miliona evra
Ulaganje od 100 miliona evra i zapošljavanje više od 300 radnika u 2007. godini

Beograd, 7. Novembar 2006. - mobilkom austria je ispunio sve uslove iz konkursa i postaje novi mobilni operater u Srbiji, saopštila je danas srpska agencija RATEL. Iz austrijske kompanije ističu da ni u jednom trenutku nisu odustali od srpskog tržišta i smatraju da je Vlada Srbije uradila najbolje za dalji razvoj telekomunikacija u Srbiji brzim raspisivanjem konkursa za trećeg operatora.

U ceni od 320 miliona evra sadržana je 10-godišnja licenca za GSM 900/1800 i UMTS koja se, po isteku, automatski produžava za narednih 10 godina. Ovom investicijom Austrija je potvrdila status najvećeg ulagača u regionu i ujedno su otvoreni putevi približavanja srpske privrede Evropskoj uniji.

- mobilkom austria je dugo i predano razmatrao ulazak na tržište u Srbiji. Uveren sam u kvalitet naše ponude i našu posvećenost da uvedemo evropske standarde u poslovanju i komunikaciji u Srbiju, kao što to već uspešno radimo u više zemalja: Austriji, Lihtenštajnu, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Novi operater pridružiće se ostalim članicama mobilkom austria grupe i uveren sam da će se vrlo brzo osetiti prednosti našeg dolaska na tržište kroz otvaranje novih radnih mesta, ulaganje u tržište i prenošenje iskustva i znanja iz zemalja u regionu - istakao je Boris Nemšić, predsednik Uprave Telekom Austria i mobilkom austria. Dodao je kako su bili uporni u nameri da dođu na srpsko tržište i dugo radili na tome jer veruju da mobilkom austria grupa može puno doprineti daljem razvoju tog tržišta.
Novi mobilni operater će zajedno sa Telekomom Srbije u fiksnoj telefoniji, biti nosilac razvoja telekomunikacija u Srbiji.

Korisnici u Srbiji će u najkraćem mogućem roku iskusiti kakav kvalitet na tržište donosi prava greenfield investicija i zdrava i jaka konkurencija. Ne samo u smislu telekomunikacionih proizvoda, usluga i cena, već i uslova rada, obučavanja zaposlenih, razvoja, investiranja u tehnologiju i infrastrukturu i privredni razvoj uopšte. To je ono što sa sobom donosi mobilkom austria grupa.
- Mi znamo kako da razvijemo tržište poput srpskog, s obzirom da imamo višegodišnje iskustvo u ovom delu Evrope. Uložićemo više od 100 miliona evra i zaposliti više od 300 radnika do kraja 2007. godine. Cilj nam je da postanemo najbolji provajder telekomunikacionih usluga od Vaduza do Crnog mora i telekomunikaciono tržište u Srbiji je jako važno za ostvarenje tog cilja - pojasnio je Nemšić.