Close

O nama

Donosimo promene

Prešli smo dug put, a tek smo počeli da se zagrevamo.

Podrška zajednici

Brinemo o našoj sredini

Fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je na brizi i očuvanju životne sredine i upotrebi najnovijih tehnologija u svrhu činjenja dobra.

Dodatne informacije

Objavljujemo korisne informacije

Pogledajte saopštenja za medije i obaveštenja za korisnike.

Close modal
Close
Uređaji

Želiš
novi uređaj?

Bilo da ti je potreban uređaj uz novi broj ili želiš da obnoviš ugovor, najnovija ponuda uređaja je tu.


Započni kupovinu
Vip Plus

Nagrađujemo vernost

Brinemo o svojim korisnicima i zato smo spremili brojne pogodnosti za verne postpaid i aktivne prepaid korisnike.


Saznaj više
Uređaji

Izdvojili smo za vas

Vaš sledeći telefon treba da bude naša najbolja ponuda! Pogledajte šta smo Vam pripremili.

Biznis internet

Potreban vam je internet?

Bilo da ste već Vip korisnik ili želite da to budete, kontaktirajte nas kako bismo napravili najbolju ponudu za vas.

O nama

Donosimo promene

Prešli smo dug put, a tek smo počeli da se zagrevamo.

Podrška zajednici

Brinemo o našoj sredini

Fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je na brizi i očuvanju životne sredine i upotrebi najnovijih tehnologija u svrhu činjenja dobra.

Shopping cart
Započni kupovinu

“Majstori, majstori” zasijali u punom sjaju

 

“Majstori, majstori” zasijali su u punom sjaju na stadionu Tašmajdan na premijeri filma koji je digitalno restauriran u okviru projekta Vip Kinoteka. U godini kada ovo ostvarenje, reditelja Gorana Markovića a u produkciji Art filma 80, beleži 40 godina od svog prvog prikazivanja, zvanice iz sveta filma i novinari imali su priliku da se još jednom podsete svih replika po kojima su Majstori ostali upamćeni.

 

Nakon projekcije prisutne je pozdravio deo glumačke i autorske ekipe filma – Goran Marković, Mira Banjac, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Dobrila Ćirković, Zoran Simjanović i Milan Spasić Papi, a veče je uveličano i muzičkim nastupom poznatog glumca Radeta Šerbedžije i njegovog benda “Zapadni kolodvor”.

 

Ovaj klasik srpske kinematografije, koji je vremenom sve više dobijao na popularnosti snimljen je samo za 18 dana, a publika ga pamti po sjajnom glumačkom ansamblu koji čine Semka Sokolović-Bertok, Bogdan Diklić, Snežana Nikšić, Predrag Laković, Tanja Bošković, Milivoje Mića Tomić, Olivera Marković, Zoran Radmilović, Pavle Vuisić, Aleksandar Berček, Stojan Dečermić, Miodrag Andrić (Ljuba Moljac), Mirjana Karanović, Rade Marković, Mira Banjac, Dobrila Ćirković, Branko Cvejić, Ratko Tankosić i prvi (i jedini) put na filmu, u ulozi Keve, Smilja Zdravković, što ga i danas čini izuzetno značjanim.

 

Direktor Kinoteke Jugoslav Pantelić napomenuo je da su svi uzbuđeni zbog živog događaja, nakon duge pauze zbog pandemije korone, te podsetio da je još u januaru uživo predstavljen digitalno restaurisani film „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ Dušana Makavejeva, a da su sledeća dva ostvarenja iz projekta Vip Kinoteka – „Davitelj protiv davitelja“ Slobodana Šijana i „Poseban tretman“ Gorana Paskaljevića - prikazana onlajn.

 

Pantelić je izrazio zadovoljstvo što se ovim povodom okupio deo autorske i glumačke ekipe, dodajući da „mnogi od onih koji su stvarali ovaj fantastični film koji ne bledi ni posle 40 godina, nažalost, nisu više živi, ali će zahvaljujući učešću u ovom, kao i u drugim delima neprolazne vrednosti u korpusu domaće kinematografije, zauvek ostati sa nama“.

 

„Ovaj film daje lekciju o ljudskim odnosima za sva vremena. Nadam se da ćemo iz te priče nešto i naučiti, da kada se sutra vratimo na radna mesta budemo ljubazniji, da bi nam život bio jednostavniji i bolji“, izjavio je Dejan Turk generalni direktor kompanije Vip mobile i dodao da je veliko interesovanje publike još jednom pokazalo da se kultna ostvarenja srpske kinematografije i dalje rado gledaju i potvrdilo značaj digitalne restauracije.

 

Projekat „Vip kiinoteka“  ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji se sprovodi u saradnji Jugoslovenske kionteke i kompanije Vip započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.