Close
Close modal
Close
Shopping cart
Započni kupovinu

Alexander Sperl na čelu novog srpskog mobilnog operatora

Roland Haidner vodiće finansije, a Darko Parun tehniku

Beograd, 20. novembra 2006. - mobilkom austria nedavno je postao novi mobilni operater u Srbiji, a danas je predstavio i novu Upravu. Na čelu novog mobilnog operatora su: Alexander Sperl, predsednik Uprave, Roland Haidner, član Uprave za finansije i Darko Parun, član Uprave za tehniku. - mobilkom austria je izabrao odličnu kombinaciju mladih, vrhunskih menadžera za razvoj novog operatora u Srbiji. Sva trojica već imaju veliko iskustvo koje su stekli u mobilkom austria grupi i smatram da smo izabrali najbolje ljude za pokretanje tako važne kompanije, a siguran sam da će oni dalje zaposliti najbolje srpske stručnjake.
Naime, mi planiramo da uložimo više od 100 miliona eura i da zaposlimo više od 300 ljudi do kraja 2007. godine - prokomentarisao je Boris Nemšić, predsednik Uprave Telekom Austria Group i mobilkoma austria.

Alexander Sperl rođen je 1971. godine, završio je poslovnu školu Handelsakademie u Beču, a potom BSBA u okviru oblasti finansija i MBA u okviru oblasti međunarodnog poslovanja na Hawaii Pacific University u Americi. Radio je u oblasti brand menadžmenta za kompaniju Procter&Gamble u Austriji i Švajcarskoj tri godine, zatim u strateškom marketingu, marketinškom i poslovnom planiranju za kompaniju Microsoft, Nemačka, i za kompaniju Microsoft sa sedištem u Americi, takođe tri godine. Od 2000. godine pridružio se mobilkom austria grupi, u kojoj je bio rukovodilac oglašavanja i brand menadžmenta u kompaniji mobilkom austria, a potom i direktor marketinških komunikacija. Proveo je godinu dana u slovenskom Si.mobilu kao direktor marketinga i prodaje i od srpnja 2004. godine je direktor marketinga mobilkoma austria.

Roland Haidner rođen je 1972. godine u Beču. Diplomirao je ekonomiju i upravljanje poslovanjem na Univerzitetu u Beču gde je posebno izučavao stanje u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i poslovni menadžment. Karijeru je počeo kao konsultant za restrukturiranje u Contrast Wien, a godinu dana kasnije pridružio se mobilkomu austria kao projekt menadžer, u oblasti strateškog poslovnog razvoja, s fokusom na spajanja i akvizicije, kao i na dobijanje licenci za Centralnu i Istočnu Europu. Tako je bio uključen, među ostalim, u akviziciju prve privatne GSM mreže u Hrvatskoj - Vipneta 1998. godine. Takođe je u 2000. godini vodio pokretanje mobilkoma liechtensteina. Nakon što je mobilkom austria preuzeo slovenski Si.mobil u 2001. je bio zadužen za strategije i projekte godinu dana, pre nego što je preuzeo vođenje odeljenja za međunarodne projekte, pomažući širenje mobilkom austria grupe na tržišta Centralne i Jugoistočne Europe. Pre dolaska u Srbiju bio je izvršni direktor za strategiju, projekte i integraciju u bugarskom Mobiltelu.

Darko Parun rođen je 1966. godine, završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gde je i magistrirao 1996. godine. Karijeru je počeo u kompaniji HT-Hrvatske telekomunikacije, na domaćim i međunarodnim projektima razvoja telekomunikacijskih mreža i usluga. Potom je radio u kompaniji IBM Hrvatska na primeni IBM poslovnih rješenja za telekomunikacijske operatere. U Vipnetu je bio od samog osnivanja 1999. godine, prvo kao rukovodilac odeljenja za fiksne mreže, istovremeno radeći na povezivanju Vipneta i postojećeg fiksnog operatora. U 2001. postaje rukovodilac Odeljenja telekomunikacijskih mreža i usluga. U 2003. godini postao je i prokurist i vodio je izradu Vipnetove strategije, a sarađivao je i na brojnim međunarodnim projektima mobilkom austria grupe. U 2005. bio je predsednik Uprave i izvršni direktor tehničkog odeljenja prvog alternativnog fiksnog operatora u Hrvatskoj, nakon čega se uključuje u pripremu projekta novog mobilnog operatora u Srbiji, u kojem će najbolje iskoristiti svoje 16-godišnje iskustvo u telekomunikacijama.