Aleksandar Gajović ovogodišnji laureat nagrade „Vip iskorak“

U susret narednoj ediciji Beogradskog festivala igre, tradicionalno dodeljena nagrada za novinarsku izuzetnost i popularizaciju umetničke igre u Srbiji

Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile dodelili su nagradu „Vip iskorak“ Aleksandru Gajoviću, glavnom i odgovornom uredniku „Ilustrovane Politike“, na ceremoniji održanoj u petak u Nacionalnoj fondaciji za igru. Svojim profesionalnim pristupom u izveštavanju o renomiranim baletskim zvezdama i trupama koje su nastupile u našoj zemlji, Gajović je zajedno sa svojom redakcijom doprineo promociji i afirmisanju umetničke igre u Srbiji.


Tokom uručenja nagrade, ovogodišnji laureat istakao je da je prilikom prvog kontakta sa Beogradskim festivalom igre osetio da se tu dešava nešto veliko i značajno, te da ga je istinski obradovalo što staje u red sa novinarima koji su već dobili ovo prestižno priznanje. „Lepo je i vredno u ovom našem vremenu, kada su događaji i emocije brzi i nekako pomešani na različitim nivoima, primiti bilo kakvo priznanje, a kamoli ovo koje dolazi od Vipa i Beogradskog festivala igre, čije vrednosti i merila, kao ni snagu njihove saradnje, ne treba porediti ni sa jednim drugim primerom”, naveo je Aleksandar Gajović.


„Vip iskorak” se već četvrtu godinu za redom dodeljuje urednicima i novinarima kulturnih redakcija za novinarsku izuzetnost i popularizaciju umetničke igre u Srbiji, sa ciljem da ih podstakne i ohrabri u kreiranju kulturnog sadržaja i negovanju pozorišne i baletske publike. Prethodni dobitnici ovog priznanja su Sonja Šulović („Blic“), Biljana Lijeskić („Poltika“) i Marija Krtinić („Danas).


Nazad