Close

O nama

Donosimo promene

Prešli smo dug put, a tek smo počeli da se zagrevamo.

Podrška zajednici

Brinemo o našoj sredini

Fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je na brizi i očuvanju životne sredine i upotrebi najnovijih tehnologija u svrhu činjenja dobra.

Dodatne informacije

Objavljujemo korisne informacije

Pogledajte saopštenja za medije i obaveštenja za korisnike.

Close modal
Close
Uređaji

Želiš
novi uređaj?

Bilo da ti je potreban uređaj uz novi broj ili želiš da obnoviš ugovor, najnovija ponuda uređaja je tu.


Započni kupovinu
Vip Plus

Nagrađujemo vernost

Brinemo o svojim korisnicima i zato smo spremili brojne pogodnosti za verne postpaid i aktivne prepaid korisnike.


Saznaj više
Uređaji

Izdvojili smo za vas

Vaš sledeći telefon treba da bude naša najbolja ponuda! Pogledajte šta smo Vam pripremili.

Biznis internet

Potreban vam je internet?

Bilo da ste već Vip korisnik ili želite da to budete, kontaktirajte nas kako bismo napravili najbolju ponudu za vas.

O nama

Donosimo promene

Prešli smo dug put, a tek smo počeli da se zagrevamo.

Podrška zajednici

Brinemo o našoj sredini

Fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je na brizi i očuvanju životne sredine i upotrebi najnovijih tehnologija u svrhu činjenja dobra.

Shopping cart
Započni kupovinu

A1 Telekom Austrija Grupa dobitnik nagrade Leading Lights Award 2020

Beograd, 24.09.2020. - A1 Telekom Austrija Grupa, pod čijim okriljem posluje i Vip mobile, dobitnik je internacionalne nagrade „Leading Lights Awards 2020“. Ovu prestižnu nagradu u kategoriji  „Najinovativnija strategija u oblasti AI i analitike“ osvojio je projekat SARA, čiji je razvoj pokrenut u Srbiji, sa ciljem da olakša i ubrza rad na optimizaciji i poboljšanju servisa oslanjajući se na veštačku inteligenciju.

Platformu SARA (Superior Analitics for Radio Access) A1 Telekom Austrija Grupa implementiraće na svim tržištima na kojima posluje, kao podršku za uvođenje i rad RAN mreža grupe, kao i evoluciju 5G tehnologije. U pitanju je AI (veštačka inteligencija) alat koji koristeći napredne algoritme mašinskog učenja i kombinujući više izvora informacija istovremeno, unapređuje servise za skladištenje podataka, dugoročno planiranje kapaciteta i predviđanje resursa potrebnih nekoliko godina unapred za postojeće i nove tehnologije, identifikujući potencijalne smetnje i pružajući adekvatne predloge za najbrže rešenje.

 

Vrednost ideje se ogleda u njenoj korisnosti. SARA je odličan primer kako se veštačka inteligencija koristi radi predviđanja kvaliteta usluge, troškova, čak i prihoda pre nego što se mreža i proširi, a to ujedno znači i da će korisnici imati još bolju uslugu zahvaljujući vrhunskoj analitici. Ovo napredno rešenje rezultat je razmene ideja i ekspertize tehnoloških timova u zemljama članicama A1 Grupe i veoma sam ponosan što smo deo projekta koji nas pozicionira kao pionira u razvoju mreže zasnovane na podacima“ - izjavio je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku Vip mobile i A1 Slovenija.

 

U okviru zvanične online ceremonije, A1 Telecom Austria Group našla se među vodećim kompanijama u industriji koje je program Leading Lights nagradio u 21 kategoriji za izvanredna dostignuća u komunikacionoj tehnologiji, aplikacijama, uslugama, strategijama i inovacijama za sledeće generacije.

 

*Lights Reading

Light Reading je nezavisna B2B platforma digitalnih medija koja pruža svakodnevnu analizu vesti i uvid u globalnu industriju komunikacionih mreža i usluga. Osim što broji više od 500 000 registrovanih kvalifikovanih korisnika, 1,3 miliona pregleda stranica mesečno i 220 000 pretplatnika newsleter-a, Ligt Reading je organizator godišnjih industrijskih događaja, uključujući Veliki 5G događaj, nekoliko ciljanih online zajednica, kao i 5G Exchange, Connecting Africa i Broadband World News, koje još dublje istražuju ključna područja globalne industrije komunikacija zajedno sa vebsajtom Telecoms.com koji obrađuje vesti iz iste industrije.

 

*Vip mobile

Vip mobile je najmlađi mobilni operater u Srbiji koji postavlja nove standarde na tržištu telekomunikacija. Zahvaljujući najsavremenijoj mrežnoj infrastrukturi, Vip korisnicima nudi širok raspon usluga iz domena mobilne komunikacije, kao i digitalnih, data i IT rešenja. Vip je u 2019. godini ostvario udeo na tržištu od 25.2% i zapošljava više od 1.400 stručnjaka sa ciljem da pruži najbolje korisničko iskustvo za više od 2.3 miliona korisnika. U 2019. godini kompanija je ostvarila prihode od 283.8 miliona evra. Svojim odgovornim poslovanjem Vip je prepoznat kao pouzdan partner i incijator brojnih pozitivnih promena u društvu, kao i u oblasti zaštite životne sredine. Sa do sada uloženih više od milijardu evra kompanija predstavlja najveću grinfild investiciju u Srbiji. Vip je i prva Family Friendly kompanija u Srbiji.

Vip mobile je član A1 Telekom Austrija Grupe, vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope sa 25 miliona korisnika u sedam zemalja, prihodima od 4.57 milijarde evra u 2019. godini i više od 18.700 zaposlenih. Grupa je evropska jedinica kompanije América Móvil, jednog od najvećih provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za više informacija posetite www.vipmobile.rs i www.A1.group