Close
Close modal
Close
Shopping cart
Započni kupovinu

Kako da izbegnem visoke troškove dok sam u romingu?

Cene mobilnih usluga znatno su više u romingu, nego kada si kod kuće. Zato smo za tebe pripremili korisne savete, kako da izbegneš visoke račune dok si u romingu.

 

Check mark Roming je znatno jeftiniji u okviru specijalnih roming dodataka koji možeš aktivirati uz postpaid, prepaid ili Sigurica tarifu. Dok si još u Srbiji, aktiviraj željeni roming dodatak, jer ćeš na taj način izbeći troškove aktivacije u inostranstvu. Aktivaciju možeš da izvršiš slanjem SMS-a, putem Moj A1 aplikacije ili Moj A1 servisa , kao i pozivom Korisničkog servisa.

 

Check mark Ukoliko ne želiš da koristiš internet u romingu, isključi internet saobraćaj u opcijama zavisno od operativnog sistema koji koristi tvoj telefon.

 

Check mark Pre puta u inostranstvo, isključi automatsko ažuriranje aplikacija.

 

Check mark Imaj u vidu da YouTube i gledanje videa utiče na visoku potrošnju interneta i može da prouzrokuje visoke troškove.

 

Check mark Onemogući automatsko preuzimanje fotografija i videa u aplikacijama kao što su Viber, WhatsApp i Messenger.

 

Check mark Isključi opciju automatskog puštanja (autoplay) videa na aplikacijama YouTube i Instagram.

 

Check mark Korišćenje govorne pošte drugačije se tarifira u romingu. Pozivi ka govornoj pošti se naplaćuju kao odlazni pozivi u romingu ka Srbiji, a kada neko ostavi poruku u tvojoj govornoj pošti, ona će biti naplaćena po ceni dolaznog i odlaznog poziva u romingu. Ukoliko ne planiraš da koristiš govornu poštu dok si u inostranstvu, isključi je slanjem poruke sadržine NE na 7777.