Vip mobile ima najbržu mobilnu mrežu u Srbiji


U prethodne tri godine uložili smo više od 100 miliona evra u razvoj Vip mreže, a ishod toga je da smo našim korisnicima omogućili da koriste najbržu mobilnu mrežu.

 

To pokazuju rezultati nezavisnog testiranja RATEL-a i kompanije Systemic PAB, koji pokazuju da Vip mobile ima najbržu mrežu u Srbiji.

 Najveća prosečna brzina prenosa podataka - Download 

Najveća prosečna brzina
prenosa podataka - Upload 

95% pokrivenosti
stanovništva 4G signalom Najveći procenat uspešno
realizovanih govornih poziva 

Najmanji procenat neuspostavljenih govornih poziva

Najveći procenat neprekinutih
YouTube videa

 

Istraživanje je rađeno tokom septembra i oktobra 2017. godine, sa ciljem objektivnog uporednog testiranja kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika.

 

 

Najbrža mobilna mreža tokom 2017.


Da smo najbržu mobilni mrežu u Srbiji imali i u 2017. godini, pokazali su i podaci kompanije Ookla, globalnog lidera na polju testiranja brzine i performansi interneta i tvorca najpopularnije svetske aplikacije za ova merenja - Speedtest.

 

Više od stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatora u Srbiji izvršili pomoću aplikacije Speedtest, tokom prvih šest meseci 2017. godine, pokazuju da Vip ima najbržu mrežu.

 

 

Vip mobile pobednik prvog testa mobilnih mreža u Srbiji

 

I ranije su nezavisni testovi pokazali da imamo najbolju mrežu. Tako je Vip mobile bio pobednik prvog velikog nezavisnog testa srpskih mobilnih mreža, koje je sproveo magazin connect.

Časopis connect Srbija je, u saradnji sa kompanijom P3 communications, obavio nezavisan test kvaliteta mobilnih mreža u kojem su, metodologijom koja se primenjuje u razvijenim evropskim zemljama, ocenjivani prenos glasa i prenos podataka u mrežama srpskih operatora. Vip mobile je postigao najbolji rezultat na ovom testu i poneo prestižnu titulu pobednika connect-ovog testa mobilnih mreža za 2011/2012.

 

 

Potvrda kvaliteta 2G mreže


Elektrotehnički fakultet u Beogradu dodelio nam je sertifikat za odličan kvalitet 2G mreže. Nezavisna studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu dokazala je da Vip ima odličan kvalitet prenosa govora i ostalih mobilnih servisa širom Srbije. Merenja su izvršena u skladu sa standardima za kvalitet mobilne mreže Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU).

 

 

Komparativna analiza kvaliteta servisa mobilnih operatora u Srbiji


Vip mobile je tokom 2011. izvršio uporedna merenja performansi mobilnog Interneta svih operatora na našem tržištu, u skladu sa standardima za merenje kvaliteta mobilnih mreža Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU). Rezultati merenja pokazuju da se Vipova mreža odlikuje najvećom brzinom surfovanja, preuzimanja i slanja podataka među mobilnim operatorima u Srbiji.