Sponzorstva

 

Vip Kinoteka - projekat digitalne restauracije srpske filmske baštine

 

Deset kultnih filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju biće digitalno restaurirana i spremna za ponovno prikazivanje u vrhunskom kvalitetu slike i tona, u okviru projekta „Vip Kinoteka“, koji zajednički realizuju Vip mobile i Jugoslovenska kinoteka.


Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da se očuvaju i zaštite neki od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Prvi u nizu restauriran je kultni film domaće kinematografije, koji je od Jugoslovenske kinoteke proglašen za najbolji srpski film - ostvarenje „Ko to tamo peva“. U okviru ovog projekta, biće očuvani i zaštićeni, između ostalog, i filmovi Živojina Pavlovića, Gorana Markovića, Živka Nikolića, Srđana Karanovića, itd.


Projektom “Vip Kinoteka”, koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa. Digitalna restauracija je tehnika koju sve evropske i svetske kinoteka koriste kako bi očuvale filmsku baštinu za budućnost.

 
 
 
 

Vip Kinoteka OKTOBAR 2018.

Film R.Br Grad Ustanova Datum projekcije Vreme projekcije
Nacionalna klasa 1 Lazarevac Centar za kulturu 4.10.2018. 20h
Nacionalna klasa 2 Leskovac Kulturni centar 16.10.2018. 17h
Nacionalna klasa 3 Užice Gradski kulturni centar 18.10.2018. 20h
Nacionalna klasa 4 Subotica Otvoreni univezitet Subotica 19.10. 2018. 19h
Nacionalna klasa 5 Kragujevac Studentski kulturni centar 22.10.2018. 20h
Nacionalna klasa 6 Niš Niški kulturni centar 23.10.2018. 19h
Nacionalna klasa 7 Kruševac Kulturni centar 25.10.2018. 21h
Nacionalna klasa 8 Čačak Dom kulture 26.10.2018. 21h
Nacionalna klasa 9 Novi Bečej Dom kulture opštine Novi Bečej 26.10.2018. 20h
Nacionalna klasa 10 Novi Sad Kulturni centar Novog Sada 29.10.2018. 19h
 

Vip s ponosom podržava Beogradski festival igre

 

Nakon petnaest godina postojanja, Beogradski festival igre se može pohvaliti istaknutom pozicijom među najboljim evropskim i svetskim plesnim manifestacijama. Na poziv organizatora, svakog proleća u Srbiji gostuju istaknute baletske i savremene plesne kompanije, poznati koreografi, velike baletske zvezde i zanimljivi mladi umetnici koje je svetska kritika prepoznala i najavila.


Kao generalni sponzor manifestacije već jedanaest godina zaredom, Vip s ponosom podržava 15. Beogradski festivale igre koji će, u periodu od 15. marta do 4. aprila 2018. godine, okupiti ljubitelje savremene igre u Beogradu i Novom Sadu.


Vip mobile i Beogradski festival igre zajedničkim delovanjem iz godine u godinu unapređuju program i prateće aktivnosti ove manifestacije i doprinose popularizaciji savremene igre u našoj zemlji i u regionu. Zahvaljujući ovoj saradnji, Srbija je postala nezaobilazna stanica za veliki broj značajnih inostranih plesnih naslova.


Popularizaciji umetničke igre u Srbiji Vip doprinosi i nagradom „Vip poziva“, jedinstvenim priznanjem koje se dodeljuje istaknutim domaćim plesnim umetnicima sa zapaženom karijerom van granica naše zemlje, kao i novinarskom nagradom „Vip iskorak“.


Kroz prateći projekat „Vip talenti“, Beogradski festival igre i Vip mobile uključuju najmlađe baletske talente u visoko kvalitetne obrazovne i praktične radionice koje drže vrhunski mentori i doprinose njihovom usmeravanju na putu profesionalnog bavljenja umetničkom igrom.


Više informacija o programu 15. Beogradskog festivala možete pronaći na www.belgradedancefestival.com.

 
 

Partnerstvo sa Odbojkaškim savezom Srbije

 

Tokom deset godina, od 2007. do 2017. godine, u svojstvu generalnog sponzora Odbojkaškog saveza Srbije i svih nacionalnih odbojkaških timova Vip se pokazao kao posvećeni partner u razvoju i popularizaciji odbojke u Srbiji.


Uz Vipovu podršku u tom periodu naše odbojkaške reprezentacije uspešno su učestvovale na prestižnim međunarodnim takmičenjima i osvojile preko 130 odličja, među kojima se posebno izdvajaju četiri medalje sa evropskog i jedna sa svetskog prvenstva u muškoj seniorskoj konkurenciji i dve evropske medalje i olimpijsko srebro ženske seniorske reprezentacije.


Zahvaljujući pokretanju Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku (Vip Beach Masters) koje se od 2008. godine održavalo širom Srbije, naša zemlja je bila i domaćin najprestižnijih međunarodnih turnira pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Takođe, više od 12.000 devojčica i dečaka savladalo je osnove ovog sporta u okviru besplatnih časova Vip Beach Masters škole odbojke. Zajedno smo realizovali i brojne društveno odgovorne aktivnosti sa ciljem promovisanja odbojke, timskog duha i fer pleja kod dece i omladine poput projekta „Odbojka spaja“.


Partnerstvo između Vipa i Odbojkaškog saveza Srbije čitavu deceniju predstavljalo je uzorni primer saradnje između jedne sportske organizacije i kompanije, o čemu posebno svedoče ostvareni rezultati. Cilj zajedničkih aktivnosti bio je na razvoju i popularizaciji odbojke u Srbiji, kao i na podizanju kvaliteta i značaja ovog sporta, uz promovisanje mladih talentovanih igrača.