Sponzorstva

 

Vip Kinoteka - projekat digitalne restauracije srpske filmske baštine

 

Deset kultnih filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju biće digitalno restaurirana i spremna za ponovno prikazivanje u vrhunskom kvalitetu slike i tona, u okviru projekta „Vip Kinoteka“, koji zajednički realizuju Vip mobile i Jugoslovenska kinoteka.


Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da se očuvaju i zaštite neki od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Prvi u nizu restauriran je kultni film domaće kinematografije, koji je od Jugoslovenske kinoteke proglašen za najbolji srpski film - ostvarenje „Ko to tamo peva“. U okviru ovog projekta, biće očuvani i zaštićeni, između ostalog, i filmovi Živojina Pavlovića, Gorana Markovića, Živka Nikolića, Srđana Karanovića, itd.


Projektom “Vip Kinoteka”, koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa. Digitalna restauracija je tehnika koju sve evropske i svetske kinoteka koriste kako bi očuvale filmsku baštinu za budućnost.

 
 

Vip Kinoteka APRIL 2018.

Film Grad Ustanova Datum projekcije Vreme projekcije
Ko to tamo peva Novi Bečej Dom kulture opštine Novi Bečej 13.4.2018. 19h
Kad budem mrtav i beo Novi Bečej Dom kulture opštine Novi Bečej 20.4.2018. 19h
Maratonci trče počasni krug Valjevo Centar za kulturu 23.4.2018. 20h
Maratonci trče počasni krug Niš Niški kulturni centar 24.4.2018. 19h
Maratonci trče počasni krug Kragujevac Studentski kulturni centar 25.4.2018. 20h
Maratonci trče počasni krug Užice Gradski kulturni centar 25.4.2018. 20h
Specijalno vaspitanje Obrenovac Sportsko kulturni centar 26.4.2018. 20h
Maratonci trče počasni krug Subotica Otvoreni univerzitet Subotica 27.4.2018. 20h
Specijalno vaspitanje Novi Bečej Dom kulture opštine Novi Bečej 27.4.2018. 19h
Specijalno vaspitanje Ruma Kulturni centar 27.4.2018. 19h i 21h
Ko to tamo peva Ruma Kulturni centar 28.4.2018. 19h i 21h
Maratonci trče počasni krug Čačak Dom kulture 28.4.2018. 20h
Ko to tamo peva Ruma Kulturni centar 29.4.2018. 19h i 21h
Maratonci trče počasni krug Ruma Kulturni centar 30.4.2018. 19h i 21h
Ko to tamo peva Vrnjačka Banja Kulturni centar 30.4.2018. 20h
Kad budem mrtav i beo Vrnjačka Banja Kulturni centar 1.5.2018. 20h
Specijalno vaspitanje Vrnjačka Banja Kulturni centar 2.5.2018. 18h
Maratonci trče počasni krug Vrnjačka Banja Kulturni centar 2.5.2018. 20h
 
 

Vip s ponosom podržava Beogradski festival igre

 

Nakon petnaest godina postojanja, Beogradski festival igre se može pohvaliti istaknutom pozicijom među najboljim evropskim i svetskim plesnim manifestacijama. Na poziv organizatora, svakog proleća u Srbiji gostuju istaknute baletske i savremene plesne kompanije, poznati koreografi, velike baletske zvezde i zanimljivi mladi umetnici koje je svetska kritika prepoznala i najavila.


Kao generalni sponzor manifestacije već jedanaest godina zaredom, Vip s ponosom podržava 15. Beogradski festivale igre koji će, u periodu od 15. marta do 4. aprila 2018. godine, okupiti ljubitelje savremene igre u Beogradu i Novom Sadu.


Vip mobile i Beogradski festival igre zajedničkim delovanjem iz godine u godinu unapređuju program i prateće aktivnosti ove manifestacije i doprinose popularizaciji savremene igre u našoj zemlji i u regionu. Zahvaljujući ovoj saradnji, Srbija je postala nezaobilazna stanica za veliki broj značajnih inostranih plesnih naslova.


Popularizaciji umetničke igre u Srbiji Vip doprinosi i nagradom „Vip poziva“, jedinstvenim priznanjem koje se dodeljuje istaknutim domaćim plesnim umetnicima sa zapaženom karijerom van granica naše zemlje, kao i novinarskom nagradom „Vip iskorak“.


Kroz prateći projekat „Vip talenti“, Beogradski festival igre i Vip mobile uključuju najmlađe baletske talente u visoko kvalitetne obrazovne i praktične radionice koje drže vrhunski mentori i doprinose njihovom usmeravanju na putu profesionalnog bavljenja umetničkom igrom.


Više informacija o programu 15. Beogradskog festivala možete pronaći na www.belgradedancefestival.com.

 
 

Partnerstvo sa Odbojkaškim savezom Srbije

 

Tokom deset godina, od 2007. do 2017. godine, u svojstvu generalnog sponzora Odbojkaškog saveza Srbije i svih nacionalnih odbojkaških timova Vip se pokazao kao posvećeni partner u razvoju i popularizaciji odbojke u Srbiji.


Uz Vipovu podršku u tom periodu naše odbojkaške reprezentacije uspešno su učestvovale na prestižnim međunarodnim takmičenjima i osvojile preko 130 odličja, među kojima se posebno izdvajaju četiri medalje sa evropskog i jedna sa svetskog prvenstva u muškoj seniorskoj konkurenciji i dve evropske medalje i olimpijsko srebro ženske seniorske reprezentacije.


Zahvaljujući pokretanju Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku (Vip Beach Masters) koje se od 2008. godine održavalo širom Srbije, naša zemlja je bila i domaćin najprestižnijih međunarodnih turnira pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Takođe, više od 12.000 devojčica i dečaka savladalo je osnove ovog sporta u okviru besplatnih časova Vip Beach Masters škole odbojke. Zajedno smo realizovali i brojne društveno odgovorne aktivnosti sa ciljem promovisanja odbojke, timskog duha i fer pleja kod dece i omladine poput projekta „Odbojka spaja“.


Partnerstvo između Vipa i Odbojkaškog saveza Srbije čitavu deceniju predstavljalo je uzorni primer saradnje između jedne sportske organizacije i kompanije, o čemu posebno svedoče ostvareni rezultati. Cilj zajedničkih aktivnosti bio je na razvoju i popularizaciji odbojke u Srbiji, kao i na podizanju kvaliteta i značaja ovog sporta, uz promovisanje mladih talentovanih igrača.