Dobrodošli u drugu priču

10 godina smo zajedno

O nama

Vip mobile d.o.o. je privatni mobilni operator, vlasnik treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji za GSM i UMTS mreže i ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Vip mobile je član A1 Telekom Austrija Grupe vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope. Od 1. maja 2015. godine Vip mobile posluje u okviru A1 TAG organizacione jedinice „Srbija i Slovenija”.

A1 Telekom Austrija Grupa je, nakon ozbiljnih istraživanja i analiza srpskog tržišta telekomunikacija, 7. novembra 2006. godine postala vlasnik treće licence za mobilnog operatora u Srbiji, plativši je 320 miliona i jedan evro, a Vip mobile je već 6. juna 2007. godine lansirao Vip brend. Veoma smo ponosni na činjenicu da smo za samo šest meseci izgradili novog mobilnog operatora na srpskom tržištu. Većini mobilnih operatora u svetu je bilo potrebno prosečno 11 meseci od dobijanja licence do početka rada.

Kompanija je do sada uložila više od 977 miliona evra kapitalnih investicija u kupovinu licence, širenje mreže, nabavku i implementaciju najsavremenije opreme, otvaranje sopstvenih radnji širom Srbije, edukaciju zaposlenih i marketinške aktivnosti, što nas čini najvećom grinfild investicijom u Srbiji do sada. Ponudivši pravu alternativu u mobilnoj komunikaciji u pogledu korisničkog iskustva, proizvoda i usluga po povoljnijim cenama, Vip danas u Srbiji ima 2,2 miliona prepaid, postpaid i poslovnih korisnika i zauzima 24,2% tržišnog učešća, a naše usluge su dostupne na 330 prodajnih mesta, uključujući 84 Vip centra širom Srbije. Kompanija zapošljava više od 1.000 mladih domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 35 godina.

Naša mobilna mreža je tokom 2017. godine prepoznata kao najbrža mobilna mreža u Srbiji, najpre prema podacima kompanije Ookla, globalnog lidera na polju testiranja brzine i performansi interneta i tvorca najpopularnije svetske aplikacije za ova merenja - Speedtest. Više od stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatora u Srbiji izvršili pomoću aplikacije Speedtest, tokom prvih šest meseci 2017. godine, pokazuju da Vip ima najbržu mrežu.

To su pokazali i rezultati nezavisnog testiranja RATEL-a i kompanije Systemic PAB koje je rađeno tokom septembra i oktobra 2017. godine, sa ciljem objektivnog uporednog testiranja kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika.

Vip mobile je i prvi operator koji je u martu 2015. godine komercijalno uveo mrežnu tehnologiju četvrte generacije, 4G LTE, za korisnike u Srbiji, koja omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja putem mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja.

U januaru 2016. godine Vip je prvi operator koji je pustio u rad prvi 4G+ signal u Srbiji, što je naredni korak u razvoju tehnologije četvrte generacije (LTE Advanced) koja omogućava do sada najveće brzine prenosa podataka i trenutan odziv mreže i interneta.

Vip od početka poslovanja intenzivno gradi vrhunsku mobilnu mrežu, što je rezultiralo činjenicom da smo jedini operator u Srbiji čiji je odličan kvalitet mreže 2011. potvrđen sertifikatom Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Vip je pobednik prvog nezavisnog testa merenja kvaliteta mobilnih mreže za 2011. i 2012. godinu koje je organizovao časopis "connect" u saradnji sa P3 Communications. U februaru 2011. godine lansirali smo prvu mobilnu širokopojasnu (broadband) mrežu u Srbiji zasnovanu na naprednoj HSPA+ tehnologiji.

Mobirise gives you the freedom to develop as many websites as you like given the fact that it is a desktop app.

Publish your website to a local drive, FTP or host on Amazon S3, Google Cloud, Github Pages. Don't be a hostage to just one platform or service provider.

Just drop the blocks into the page, edit content inline and publish - no technical skills required.

O A1 Telekom Austria grupi

A1 Telekom Austria Group vodeći je telekomunikacioni provajder u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa više od 24 miliona korisnika na tržištima gde posluje i više od 18.000 zaposlenih. Grupa je u ovom trenutku prisutna u sedam zemalja: Austrija (A1), Slovenija (A1 Slovenija), Hrvatska (A1 Hrvatska), Srbija (Vip mobile), Makedonija (one.Vip), Bugarska (A1 Bugarska) i Belorusija (Velcom). A1 grupa je evropska jedinica kompanije América Móvil, trećeg po veličini provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za više informacija posetite www.a1.group