Menadžment

 

Naši zaposleni, kojih u ovom trenutku ima više od 900, su mladi, visokoobrazovani i motivisani za rad po najvišim standardima u telekomunikacijama. Na čelu tima su stručnjaci sa velikim iskustvom i zapaženim rezultatima postignutim u A1 Telekom Austrija Grupi.

Rukovodeći tim organizacione jedinice "Srbija i Slovenija" koju čine kompanije Vip mobile i A1 Slovenija:

Dejan Turk

Generalni direktor / CEO, Vip mobile i A1 Slovenija

Posle završetka studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju, studije marketinga i finansija, 1995. Dejan Turk se zaposlio u McDonald’s Slovenija gde je započeo karijeru kao menadžer restorana, a završio kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj. U A1 Telekom Austrija Grupu došao je u avgustu 2004, kada je postao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu u Sloveniji. U avgustu 2006. imenovan je za člana Upravnog odbora odgovornog za tržišno poslovanje, a od marta 2007. do februara 2014. obavljao je posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila. Na poziciji direktora/CEO/CMO Vip mobile je od 1. marta 2014. godine. Od 1. maja 2015. godine preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Od 1. jula 2016. preuzima funkciju generalnog direktora/CEO kompanija Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).


Dodatno je tokom 2014. godine izabran za člana Nadzornog odbora kompanije A1 Telekom Austrija AG, članice A1 Telekom Austrija Grupe, kao i za člana Upravnog odbora NLB banke a.d. Beograd. Od februara 2015. član je i UO Srpske asocijacije menadžera. Dejan Turk je dobitnik mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Bio je predsednik Slovenačke asocijacije menadžera i predsednik UO UNICEF fondacije u Sloveniji. Dejan je u martu 2015. dobio priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za izvrsnost u poslovanju, liderstvo i društveno odgovorno poslovanje. U julu 2015. godine Dejan Turk izabran je za predsednika Foruma za odgovorno poslovanje, mreže vodećih kompanija u Srbiji koje su posvećene razvoju društveno odgovornog poslovanje u poslovnom sektoru. Dejan Turk je dobitnik i prestižne nagrade Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) za Poslovnog ambasadora lidera promena 2016. Od 2018. godine član je i Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC), a u oktobra iste godine izabran je za potpredsednika UO FIC-a.

Milan Zaletel

Senior finansijski direktor, Vip mobile i A1 Slovenija

Milan Zaletel je diplomirao na Univerzitetu u Ljubljani. Bio je učesnik različitih programa i kurseva na Oksfordu, Univerzitetu u Pensilvaniji, „Zukunft“ institutu i dr. Pre nego što se pridružio A1 Telekom Austrija grupi, Zaletel je radio u kompaniji Elan, gde je bio rukovodilac sektora za kontroling i finansije Elan grupe.

Zaletel je 2003. godine prešao u kompaniju Si.mobil na poziciju direktora finansija, a 2006. je postao CFO i član Upravnog odbora. Njegova zaduženja su se odnosila na dva sektora – finansije i poslovno istraživanje. Pored finansija, od 2008. do sredine 2010. godine bio je zadužen i za tehnološki odsek kompanije Si.mobil.

2012. godine je postavljen za CFO i člana Upravnog odbora kompanije Mtel (sadašnja A1 Bulgaria), a njegova zaduženja su bila vezana za finansijsko planiranje, računovodstvo, poreze, reviziju, blagajnu, pravna pitanja, prikupljanje i analizu podataka o poslovanju i tržištu, i kvalitet poslovnog procesa.

Od 1. decembra 2016. Milan Zaletel preuzima funkciju senior finansijskog direktora u kompanijama Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Natali Delić

Senior tehnički direktor, Vip mobile i A1 Slovenija

Natali Delić je svoju profesionalnu karijeru započela  2000. godine u Institutu Mihajlo Pupin kao inženjer istraživanja i razvoja. Dve godine kasnije, prelazi u IT odeljenje Mobilne divizije Telekoma Srbija kao programer i sistem inženjer gde brzo napreduje do pozicije rukovodioca tima.  Aktivno je učestvovala u podizanju MTEL mobilne mreže u Crnoj Gori tokom 2007. godine, a od 2008. godine preuzela je poziciju Direktora sektora za razvoj usluga za rezidencijalne korisnike u Direkciji za komercijalne poslove Telekoma Srbija na kojoj je ostala narednih pet godina. Kompaniji Vip mobile se pridružuje 2013. godine kao Direktor sektora za informacione i telekomunikacione tehnologije i usluge.


Studirala je Elektrotehnički fakultet, smer telekomunikacija na Univerzitetu u Beogradu. Završila je postdiplomske studije MBA na Texas A&M Univerzitetu kao i master studije menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.


Od 1. jula 2015. godine Natali Delić preuzima poziciju direktora/CTO nove organizacione jedinice ,,Srbija i Slovenija” u okviru A1 Telekom Austrija Grupe sa nadležnostima u oblasti tehnologije. Od 1. jula 2016. preuzima funkciju senior tehničkog direktora kompanija Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Branka Pudrlja Durbaba

Senior direktor Prodaje i Korisničkog servisa, Vip mobile

Nakon studija Upravnog prava na Sveučilištu u Zagrebu Branka Pudrlja Durbaba je svoju profesionalnu karijeru započela 1999. godine u u  kompaniji Vipnet d.o.o. Hrvatska u sektoru Korisničkog servisa.  Potom prelazi u sektor Prodaje gde od 2000. do 2007. radi na različitim pozicijama gde koordiniše prodajne procese ove kompanije.


U januaru 2007. godine, dolaskom kompanije Vip mobile na tržište Srbije, Branka zauzima poziciju menadžera za razvoj prodaje i prodajne mreže, a učestvuje i u projektu pokretanja poslovanja Vip Operatora na tržištu Makedonije. Godine 2012. preuzima funkciju direktora Sektora korisničkog servisa Vip mobile.


Od 1. jula 2015. godine je na poziciji direktora Korisničkog servisa nove organizacione jedinice ,,Srbija i Slovenija” u okviru A1 Telekom Austrija Grupe.  Od 1. jula 2016. preuzima funkciju senior direktora Prodaje i Korisničkog servisa kompanije Vip mobile.


Početkom 2018. godine Branka je postala i predsednica sekcije “Digitalizacija” u okviru Slovenačkog poslovnog kluba u Srbiji.

Ivo Radaković

Senior direktor Marketinga, Vip mobile i A1 Slovenija

Nakon studija na smeru Informacionih tehnologija na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Ivo Radaković svoju profesionalnu karijeru započinje u kompaniji Informatika a.d. na projektima sistem integracije sa naglaskom na poslovno izveštavanje.


Kompaniji Vip mobile pridružuje se u novembru 2007. godine u Sektoru za poslovno i tržišno izveštavanje, kojim od januara 2012. godine i rukovodi. U januaru 2015. preuzima poziciju direktora Sektora za razvoj i unapređenje odnosa sa korisnicima, a od 1. jula preuzima odgovornost za isti sektor i u Si.mobilu u okviru nove organizacione jedinice ,,Srbija i Slovenija”. Od 1. jula 2016. preuzima funkciju senior direktora Marketinga za Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Larisa Grizilo

Senior direktor Ljudskih resursa i
Korporativnih komunikacija, Vip mobile i A1 Slovenija

Larisa Grizilo ima više od 15 godina međunarodnog iskustva u upravljanju ljudskim resursima u različitim privrednim granama. Karijeru je započela u kompaniji Wrigley 1998. godine, gde je bila zadužena za upravljanje ljudskim resursima u zemljama bivše Jugoslavije, Albaniji, Bugarskoj i Rumuniji. Od 2000. do kraja 2003. njeno sedište je bilo u Beogradu, odakle je pokrivala ceo region.


Kompaniji Sanofi Adriatic pridružila se 2009. godine, kao direktor Ljudskih resursa za Adriatic MCO (multinacionalna kompanija), gde je bila zadužena za zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju. Nakon toga, 2013. godine je prelazi u kompaniju Discover Financial Services/Diners Club International, u kojoj upravlja ljudskim resursima za Diners Club Italia i Dinit. Pored toga, rukovodi analizom poslovanja (HR due diligence) tokom akvizicije DC Italia i Dinita od strane švajcarske Corner Banke.


Larisa se 2015. godine pridružila A1 Telekom Austrija Grupi na poziciji direktora Sektora ljudskih resursa nove organizacione jedinice ,,Srbija i Slovenija”, a od 2016. godine preuzima i Korporativne komunikacije. Od 1. jula 2016. godine preuzima funkciju senior direktora Ljudskih resursa i Korporativnih komunikacija za Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Andrej Špik

Senior direktor Opštih poslova, Vip mobile i A1 Slovenija

Andrej Špik je stekao bogato iskustvo u Iskri Terminali, privatnoj kompaniji Carpe Diem, Privrednoj komori Slovenije, a sarađivao je i sa slovenačkim predstavnicima za industriju i razvoj u Briselu. U Si.mobilu je 2003. godine preuzeo zaduženja vezana za interkonekciju mreže i regulaciju, a naredne godine postaje savetnik predsednika Upravnog odbora za pitanja vezana za regulaciju i interkonekciju mreže. Od 2007. godine preuzeo je funkciju direktora Sektora za regulaciju i veleprodaju.


Andrej Špik je 2015. godine imenovan za direktora Sektora za opšte poslove u organizacionoj jedinici A1 Telekom Austrija Grupe ,,Slovenija i Srbija’’, a od 1. jula 2016. godine preuzeo je funkciju senior direktora Sektora za opšte poslove Vip mobile i Si.mobil - sadašnji A1 Slovenija (koji obuhvata Pravni sektor, Regulatorne poslove, Veleprodaju i Bezbednost i sigurnost informacija). Špik je i član Nadzornog odbora beloruskog operatera Velcom.


Andrej Špik ima široku tehničku ekspertizu u oblasti kompjuterskih nauka, koju je počeo da gradi nakon završetka studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Univerzitetu u Ljubljani, a svoje poslovne i menadžerske sposobnosti usavršavao je tokom MBA (Master of Business Administration) studija evropskog menadžmenta u Briselu. Raznovrsno radno iskustvo i dodatna znanja stekao je tokom master studija iz oblasti međunarodnih odnosa u sedištu Evropske unije, kao i master studija iz oblasti prava konkurencije na King’s koledžu u Londonu.