Close
Close modal
Close
Shopping cart
Započni kupovinu

“It is nice to be important, but it is more important to be nice.”

Dejan Turk, CEO

Posle završetka studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju, studije marketinga i finansija, Dejan Turk se 1995. godine zaposlio u McDonald’s Slovenija gde je započeo karijeru kao menadžer restorana, a napustio kompaniju kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj.

U A1 Telekom Austrija Grupu Dejan je došao u avgustu 2004, kada je postao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu u Sloveniji. Dve godine kasnije imenovan je za člana Upravnog odbora odgovornog za tržišno poslovanje, a od marta 2007. do februara 2014. godine obavljao je posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila. U Vip mobile dolazi 2014. godine kao CEO, a godinu dana kasnije preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Dejan je na funkciji generalnog direktora/CEO kompanija Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija) od 1. jula 2015. godine.

Dejan Turk je član UO Srpske asocijacije menadžera i dobitnik je mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Od 2015. godine je na poziciji predsednika Foruma za odgovorno poslovanje, mreže vodećih kompanija u Srbiji koje su posvećene razvoju društveno odgovornog poslovanja. Dobitnik je i prestižne nagrade Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) za Poslovnog ambasadora lidera promena 2016. Potpredsednik je Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC), član Upravnog odbora NLB banke i potpredsednik Saveza za e-upravu NALED-a od 2019. godine.

Krajem 2018. godine Srpska asocijacija menadžera dodelila mu je prestižnu nagradu “Menadžer godine”.